Financiar

#credite si leasing #recuperator #datorii

Recuperatorii de creante o duc bine pe timp de criza

In vreme ce mari companii sunt nevoite sa faca reduceri de personal, iar populatia isi plateste creditele din ce in ce mai greu, firmele de recuperare de datorii fac profituri tot mai mari si estimeaza ca in acest an sa isi creasca si mai mult afacerile, scrie site-ul Ziare.com, citat de Bloombiz.ro.

Una dintre firmele de profil, Coface Romania, a dat publicitatii recent rezultatele pe anul trecut. "La sfarsitul lui 2009, un an puternic afectat de instabilitate economica, in care companii de renume au intrat in colaps, Coface Romania incheie anul financiar cu o cifra de afaceri de 7,04 milioane de euro si un rezultat net consolidat de 0,96 milioane de euro", au aratat reprezentantii firmei.

Cifra de afaceri reprezinta o crestere de 42% fata de anul precedent, urmand astfel tendinta de crestere a Coface Romania din ultimii 5 ani. Cele doua motoare principale de crestere au fost, la fel ca si in 2008, dezvoltarea segmentului de asigurari de credit comercial, colectarea creantelor comerciale si serviciul de informatii si rating-uri despre companii.

Intr-un an mai putin favorabil asigurarilor de credite, aceasta linie de business a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri cu 76% in comparatie cu 2008, desi in anumite sectoare cum ar fi constructiile, nu a fost posibila preluarea de noi riscuri si polite din cauza deteriorarii rapide si severe a activitatii din acest domeniu.

In pofida cresterii cifrei de afaceri, din cauza daunelor platite pe fondul exploziei incidentelor de plata corporatiste, rezultatul a fost unul negativ, cu o pierdere de 0,27 milioane euro.

Daca in anii anteriori crizei companiile preferau sa isi colecteze intern creantele, anul trecut tot mai multe dintre acestea au preferat externalizarea acestui serviciu catre companiile specializate, volumul creantelor incredintate catre Coface in 2009 fiind in crestere cu 57%.

Cifra de afaceri pe segmentul de colectare creante persoane fizice a inregistrat un avans de 29%, iar cel de colectare creante corporate de 106%. Desi volumul de creante incredintate a crescut considerabil in 2009, dificultatea colectarii s-a marit pe masura pe ambele segmente, atat companiile cat si persoanele fizice fiind in imposibilitate de plata.

"In 2010 ne propunem o crestere a afacerii cu 40%, avand ca motoare de crestere asigurarea de credit si colectarea creantelor", a declarat Cristian Ionescu, Country Cluster Manager al Coface Romania, Slovacia si Bulgaria.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea