Financiar

#reabilitare termica #apartamente #capitala #2.000 euro

Reabilitarea termica a unui apartament costa pana la 4.000 de euro

In Capitala doar doua blocuri au fost reabilitate termic in ultimii doi ani. reabilitare termica a unui bloc din sectorul 2 al Capitalei a costat 245.000 de euro.

Costurile au fost suportate in proportie de 66 la suta de Primaria Sectorului 2 si de 34 la suta de MDLPL. Pretul reabilitarii pe unitate locativa a fost de 7.555, 46 lei sau 1.988 euro - la apartamentele de doua camere si de 15.110,92 lei sau 3.976 euro - la patru camere, relateaza Romania Libera.

"Prin intermediul reabilitarii vor scadea consumurile energetice si de combustibili in exploatare. In acelasi timp vor scadea costurile de intretinere pentru incalzire si prepararea apei calde de consum, cu circa 40-50 la suta", a declarat primarul Neculai Ontanu . Lucrarile de reabilitare au vizat: termoizolarea peretilor interiori, exteriori si a teraselor; inlocuirea tamplariei din lemn cu tamplarie din PVC cu geam termopan ; inlocuirea partiala a conductelor de la apa si canalizare deteriorate; termoizolarea conductelor de la incalzire si de la apa calda si rece.

La nivelul sectorului 2, din cele aproximativ 2.200 de asociatii de proprietari, un sfert au dorit sa fie incluse in Programul National de Reabilitare Termica. In prezent exista sapte blocuri in executie, iar peste patru sute de imobile sunt in faza de licitatie.

  •   2008-11-27
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Sfaturi financiare pentru toti membrii familiei, de la mic la mare

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii