Financiar

#euribor #rata #dobanda

Rata Euribor la trei luni, la maximul ultimelor opt luni

Rata la trei luni, euro , a urcat marti al maximul ultimelor opt luni, de 0,737%, increderea investitorilor continuand sa se deterioreze pe fondul crizei datoriilor de stat din Europa, transmite Mediafax.

Totodata, pietele asteapta termenul de 1 iulie la care bancile au de dat inapoi Bancii Centrale Europene un total de 442 miliarde euro, bani imprumutati in vara anului trecut cu scadenta la un an in cadrul programului de lichiditate al BCE.

Bancile vor putea opta si pentru refinantarea datoriilor prin credite pe termen scurt.

In acest context, rata Euribor la trei luni a urcat la 0,737%, cel mai ridicat nivel de la mijlocul lunii octombrie, de la 0,733% in sedinta anterioara.

Dobanda Euribor la sase luni a urcat la 1,021%, de la 1,019%, dupa ce a depasit acum doua saptamani dobanda de politica monetara a BCE, de 1%, pentru prima data din noiembrie.

Euriborul la 12 luni a crescut la 1,292%, de la 1,289%, atingand un nou maxim al ultimelor noua luni.

Rata Euribor la o saptamana s-a majorat totodata la 0,375%, de la 0,367%.

Problemele legate de deficit si datorii care afecteaza Grecia si alte state din zona euro expuse la presiuni financiar-fiscale au readus in atentiei temerile privind situatia bancilor din si au determinat BCE sa introduca noi operatiuni de creditare si sa renunte la politica traditionala de a nu cumpara .

Ratele Euribor sunt stabilite de Federatia Bancara a Uniunii Europene la scurt timp dupa ora 9:00 GMT (12:00 ora Romaniei).
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea