Financiar

Raspunderea asiguratorului va incepe din momentul eliberarii documentului de asigurare RCA

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a modificat si completat Normele privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto (RCA), care prevede ca raspunderea asiguratorului va incepe din momentul eliberarii documentului de asigurare , a anuntat marti Comisia.

"Prin modificarile aduse vom elimina interpretarile unor prevederi legislative pe care unii asiguratori , voit sau nu, le-au facut in defavoarea asiguratilor si pagubitilor", a declarat presedintele CSA, Angela Toncescu.

Astfel, conform viitoarelor reglementari, raspunderea asiguratorului RCA va incepe din momentul eliberarii documentului de asigurare, spre deosebire de actuala norma, care prevede ca raspunderea incepe din momentul platii primei de asigurare si al eliberarii documentului, dar nu mai devreme de data intrarii in vigoare a asigurarii.

Asiguratorul va fi raspunzator pentru toate asigurarile RCA emise in numele sau, eliminandu-se situatiile intalnite in practica in care anumite nu au recunoscut ca fiind valabile unele polite pe motiv ca nu au incasat primele aferente acestora.

Un alt amendament adus normelor RCA consta in introducerea prevederii conform careia, in cazul in care un nou proprietar de vehicul - calitate dobandita prin cumpararea unui vehicul in baza unui contract - detine o pe numele sau, aceasta va fi considerata valabila chiar si fara efectuarea procedurii de inmatriculare a vehiculului pe numele sau.

Totodata, CSA a introdus in Norma obligativitatea asiguratorilor RCA de a publica pe propria pagina de internet informatii la zi privind procedura de avizare si constatare a daunelor, dar si personalul cu atributii in constatarea si lichidarea daunelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea