Financiar

#credit #rata #ipotecar #raiffeisen #banca.

Raiffeisen: Bancile vor ieftini creditele cand vor plati mai putin pentru resursele atrase

ong>Dobanda la credite va scadea vizibil abia dupa ce bancile vor putea sa se finanteze mai ieftin, spune Radu Topliceanu, director aria Credite persoane fizice, in Raiffeisen Bank. "Dobanda la creditele clientilor depinde printre alte lucruri si de costul resurselor de finantare ale bancilor - atata vreme cat bancile vor atrage resurse la costuri ridicate, fie ca vorbim de lei, fie ca vorbim de euro sau alta valuta, nu vor putea aplica dobanzi scazute", spune Topliceanu, citat de Ziarul Financiar.

Spre exemplu, Raiffeisen stabileste costul creditelor imobiliare in functie de indicatorii pietelor monetare - ROBOR la lei, respectiv EURIBOR la euro. Astfel, dobanda la un credit imobiliar in lei ajunge la 18,61% pe an, in conditiile in care banca aplica o marja de trei puncte procentuale peste indicatorul de baza, calculat ca medie aritmetica pe ultimele 30 de zile calendaristice anterioare datei de actualizare a ROBOR pentru maturitatea de sase luni.

La euro marja este de 8 puncte procentuale peste indicatorul de baza, calculat in functie de EURIBOR pentru maturitatea de sase luni, astfel ca dobanda ajunge la 9,9% pe an, informeaza ZF.

Pe piata americana, un credit imobiliar pe 30 de ani se vinde acum la dobanzi de 5%, in conditiile in care dobanda-cheie la dolar este de 0,25% pe an.

BCR aplica marje de 2,5% peste ROBOR la creditele imobiliare in lei, respectiv 6,5 puncte peste EURIBOR, la imprumuturile in euro.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )
  •   2009-05-08
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: SteamOS poate fi descarcat incepand de astazi

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii