Financiar

#rabla #masini #auto

"Rabla" din tarile europene duce la export peste 86% din masinile romanesti

Peste 86% din productia autohtona de masini a mers la export in primul semestru din 2009, mai ales programelor de innoire a parcului auto din mai multe tari europene, printre care Germania si Franta, arata datele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile.

In primul semestru al acestui an, productia de autovehicule a crescut cu 5,1% fata de aceeasi perioada din 2008, la 140.125 de unitati.

In luna iunie, in schimb, productia a scazut cu aproximativ 0,2% fata de luna anterioara, la putin peste 28.500 de masini.
In primul semestru din acest an au fost fabricate 132.189 de autoturisme si 7.936 de vehicule comerciale , cu 6,4% mai mult, respectiv 12,1% mai putin decat in acceasi perioada a lui 2008.

In iunie, desi in scadere fata de mai, productia de autovehicule din Romania a fost cu 13,2% mai mare decat in luna similara a anului trecut.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea