Majorarea impozitelor in viitorul apropiat, caracterizat printr-o scadere a ritmului de crestere economica , in speranta de a creste veniturile la buget ar produce daune enorme economiei reale, considera analistii PricewaterhouseCoopers Romania .

In acceptiunea acestora, o astfel de masura nu doar ca n-ar echilibra bugetul, dar l-ar dezechilibra mult mai mult, scrie Business Standard. In plus, cresterea fiscalitatii s-ar dovedi o masura total gresita, in conditiile in care , trendul ultimilor ani, in toate regiunile lumii, a fost de "scadere a poverii fiscale totale asupra companiilor, iar guvernele au reusit, concomitent, sa inregistreze o crestere a veniturilor bugetare".

Potrivit analistilor PwC , viitorul Executiv trebuie sa se concentreze asupra masurilor de crestere economica, deoarece veniturile fiscale ar urma sa scada considerabil daca Romania intra in recesiune. "Prioritatea pentru noi trebuie sa fie deblocarea motorului economic, intrucat gripajul acestuia are ca efect sigur o criza bugetara mult mai accentuata

  •   2008-12-12
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii