Financiar

#efecte majorare fiscalitate #taxe si impozite #mihaela mitroi #pricewaterhousecoopers romania #pwc

PwC: Majorarea taxelor ar dauna economiei

Majorarea impozitelor in viitorul apropiat, caracterizat printr-o scadere a ritmului de crestere economica , in speranta de a creste veniturile la buget ar produce daune enorme economiei reale, considera analistii PricewaterhouseCoopers Romania .

In acceptiunea acestora, o astfel de masura nu doar ca n-ar echilibra bugetul, dar l-ar dezechilibra mult mai mult, scrie Business Standard. In plus, cresterea fiscalitatii s-ar dovedi o masura total gresita, in conditiile in care , trendul ultimilor ani, in toate regiunile lumii, a fost de "scadere a poverii fiscale totale asupra companiilor, iar guvernele au reusit, concomitent, sa inregistreze o crestere a veniturilor bugetare".

Potrivit analistilor PwC , viitorul Executiv trebuie sa se concentreze asupra masurilor de crestere economica, deoarece veniturile fiscale ar urma sa scada considerabil daca Romania intra in recesiune. "Prioritatea pentru noi trebuie sa fie deblocarea motorului economic, intrucat gripajul acestuia are ca efect sigur o criza bugetara mult mai accentuata

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea