Rusia aplica preturi preferentiale pentru gaz in cazul Belarusului, dar nu si a Ucrainei, pentru ca Gazprom detine 50% din sistemul de tranzit belarus.

Declaratia ii apartine premierului rus Vladimir Putin, care a adaugat ca un alt motiv este faptul ca Moscova si Minkul construiesc relatii de stat unional.

Rusia si Ucraina nu au semnat un contract pentru furnizarea de gaz pentru 2009, iar Moscova nu mai vrea sa aplice preturi preferentiale pentru Kiev, care erau mai mici de jumatate decat cele pe care le platesc europenii.

"In primul rand, noi am achizitionat 50% din sistemul de tranzit al Belarusului. Aceasta este formula de calcul cunoscuta a Gazpromului. In al doilea rand, cu Belarusul construim relatii de stat unional, nu se tine cont de taxe vamale . Avem un regim preferential si, mai mult, noi am cumparat 50% din actiunile Beltransgaz. Din contra, in Ucraina a fost adoptata legea ce interzice privatizarea sistemului de tranzit si chiar inchirierea acestuia", a declarat Putin.

  •   2009-01-09
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Cat de mult iti folosesti puterea de cumparator?

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii