Financiar

#vitali machitski #alro #intermediere importuri gaze

Proprietarul Alro intermediaza 20% din importurile Romaniei de gaze rusesti

O cincime din importurile de gaze ale Romaniei sunt intermediate de Imex Oil si Conef Energy, companii detinute de oligarhul Vitali Machitski , care controleaza numeroase afaceri cu aluminiu, printre care si compania Alro din Romania.

Afacerile celor doua companii in Romania s-ar putea ridica la circa 400 de milioane de euro tinand cont de faptul ca aduc peste un miliard de metri cubi de gaze anual, scrie Ziarul Financiar.

Imex Oil este inregistrata in Cipru, aparand in rapoartele Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie ( ANRE ) ca fiind al doilea mare importator de gaze din Romania. La randul sau, desi cifra de afaceri a companiei a fost de 103.000 euro, Conef Energy a semnat contractul de achizitie de gaze cu Gazprom in 2007, contract valabil pana in 2030 prin care vor fi livrati in Romania circa 42 mld. de metri cubi de gaze.

  •   2009-01-08
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Rolul tatalului in stabilirea bugetului familiei

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.