Financiar

#casare #autoturism #rabla

Programul Rabla: trei masini vechi pentru una noua

Conform conditiilor fazei a treia a programului Rabla , persoanele fizice si juridice pot sa caseze cel mult trei masini vechi si, astfel, sa primeasca pana la 11.400 lei pentru a-si cumpera o masina noua, a anuntat miercuri Ministerul Mediului , dupa ce datele au aratat un succes limitat al programului pana acum. Decizia vine la o zi dupa ce datele Fondului de Mediu au aratat ca, in primele doua etape, programul a fost accesat doar pe jumatate.

Masura va intra in pachetul anticriza pentru care Guvernul isi va asuma raspunderea in fata Parlamentului, a anuntat Ministerul Mediului intr-un comunicat.

A doua etapa a programului Rabla a scos din circulatie doar 9.649 de autoturisme, dupa ce in prima etapa au fost scoase din uz 11.543 de autoturisme, din totalul de 40.000 disponibile pentru primele doua faze.

Guvernul a alocat 190 milioane lei pentru acest program in 2009. Scopul programului Rabla pentru anul curent este scoaterea din uz a unui numar de 50.000 autoturisme de la populatie. Guvernul a mai alocat 38 milioane lei pentru innoirea flotelor auto ale firmelor.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea