Financiar

Programul ''Rabla'' se extinde si la frigidere

Persoanele fizice care isi inlocuiesc electrocasnicele cu un consum ridicat de energie vor primi de la stat un bonus de circa 50 euro la cumpararea altor aparate noi, dar sumele vor fi disponibile doar pentru cateva zeci de mii de cetateni.

"Plafonul va fi stabilit de Guvern in perioada urmatoare. Scopul este reducerea cheltuielilor pentru a creste competitivitatea de ansamblu a societatii romanesti, care ar permite relocarea unor resurse importante pentru zone investitionale", a declarat ieri ministrul Economiei si Finantelor , Varujan Vosganian , intr-o conferinta de presa, potrivit Mediafax.

Aceste stimulente vor fi acordate de la sfarsitul acestui an sau  la inceputul anului 2009. Intrebat daca acest bonus nu va creste deficitul comercial al Romaniei, Vosganian a negat, sustinand ca deficitul este generat de importurile de energie. "Deficitul vine din importurile de energie. Intensitatea energetica face ca produsele romanesti sa fie mai scumpe pe pietele externe, ceea ce ne face mai putin competitivi", a mai spus ministrul Vosganian.

Continuarea in Curierul National 

  •   2008-03-28
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii