Financiar

#rabla #programul rabla #esec #firme #masini #parcul auto

Programul "Rabla", in pragul esecului

Romanii nu s-au mai inghesuit sa cumpere masini noi prin programul de Stimulare a innoirii Parcului National Auto, cunoscut sub denumirea de Rabla . Astfel, pana la 30 aprilie, au fost vandute doar 7.000 de masini, adica 35% din cele 20.000 de unitati disponibile in aceasta faza a programului. Prima etapa a " Rabla " a debutat pe 2 martie si se termina pe 29 mai, scrie Mediafax.

Declinul pietei auto, pe fondul crizei economice, reprezinta principalul motiv pentru care programul Rabla nu mai bucura de succesul de altadata. Producatorii auto recurg la restructurari in masa, ceea ce determina dezinteresul oamenilor pentru orice fel de achizitie. "Este un an greu, trebuie sa tinem cont de asta. Daca din primele 20.000 de masini se vand, sa zicem, doar 5.000, atunci este posibil sa crestem prima de casare pentru urmatoarele doua etape ale programului", a declarat recent emirschi.

Romanii, care au casat masina veche pentru a obtine prima de 3.800 de lei, cu conditia achizitionarii unui automobil nou, aau ramas loiali marcii autohtone, Dacia reusind sa vanda toate cele 1.731 de masini alocate. Totodata, grupul Renault/Nissan a livrat pana acum 1.020 de masini, iar Skoda 777 de automobile...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea