Financiar

#rabla #programul rabla #esec #firme #masini #parcul auto

Programul "Rabla", in pragul esecului

Romanii nu s-au mai inghesuit sa cumpere masini noi prin programul de Stimulare a innoirii Parcului National Auto, cunoscut sub denumirea de Rabla . Astfel, pana la 30 aprilie, au fost vandute doar 7.000 de masini, adica 35% din cele 20.000 de unitati disponibile in aceasta faza a programului. Prima etapa a " Rabla " a debutat pe 2 martie si se termina pe 29 mai, scrie Mediafax.

Declinul pietei auto, pe fondul crizei economice, reprezinta principalul motiv pentru care programul Rabla nu mai bucura de succesul de altadata. Producatorii auto recurg la restructurari in masa, ceea ce determina dezinteresul oamenilor pentru orice fel de achizitie. "Este un an greu, trebuie sa tinem cont de asta. Daca din primele 20.000 de masini se vand, sa zicem, doar 5.000, atunci este posibil sa crestem prima de casare pentru urmatoarele doua etape ale programului", a declarat recent emirschi.

Romanii, care au casat masina veche pentru a obtine prima de 3.800 de lei, cu conditia achizitionarii unui automobil nou, aau ramas loiali marcii autohtone, Dacia reusind sa vanda toate cele 1.731 de masini alocate. Totodata, grupul Renault/Nissan a livrat pana acum 1.020 de masini, iar Skoda 777 de automobile...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-05-07
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: SteamOS poate fi descarcat incepand de astazi

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii