Financiar

#gheorghe pogea #emil boc #banci #programul prima casa #prima casa

Programul "Prima Casa", sustinut de 16 banci comerciale si cu cel mult 1% datornici

Programul " Prima Casa " va fi sustinut de 16 banci comerciale. Aceasta este decizia anuntata astazi de premierul Emil Boc care a declarat ca acest program va intra in vigoare la sfarsitul lunii iunie, mai devreme decat a anuntat si mai devreme decat se astepta. In legatura cu acelasi program, ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea a precizat aseara faptul ca statul se asteapta ca gradul de incidente de plata in cadrul programului "Prima casa" sa fie de doar 1% din valoarea creditelor acordate.

Emil Boc a mentionat ca a primit de la 16 banci comerciale confirmarea ca vor intra in programul "Prima Casa". Potrivit Adevarul, el a mai anuntat ca Guvernul va elabora un act normativ care va contine toate conditiile care le-au fost puse bancilor interesate de program: avans maxim de 5% si o dobanda mica care ar putea reprezenta jumatate din dobanda practicata in prezent pe piata. Mai mult, premierul si-a declarat convingerea ca odata cu demararea programului, bancile vor scadea dobanzile, ca urmare a competitiei dintre acestea.

Referitor la acelasi program guvernamental , Ministerul de Finante a declarat prin vocea ministrului Gheorghe Pogea ca in urma calculelor de la minister, doar 1% dintre clientii programului nu-si vor plati ratele pentru locuinta luata prin programul guvernamental “Prima casa”.

Ministrul Pogea a punctat si faptul ca, in cazul celor care nu-si achita obligatiile luate prin contract, dupa 90 de zile de neplata, statul va interveni si ii va lua casa, debitorul neputand ramane in chirie in ea. De asemenea, potrivit Cotidianul, ministrul a anuntat ca din creditul “Prima casa” nu se vor putea achizitiona locuinte in constructie, ci doar case finalizate, vechi sau noi.

 

  •   2009-06-02
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

L.V.

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii