Financiar

#scumpire #pret #apartament #garsoniera

Programul "Prima Casa" a scumpit locuintele cu 15%

Garsonierele si apartamentele s-au scumpit dupa introducerea Programului "Prima Casa". Preturile locuintelor cu una, respectiv doua camere au crescut in medie cu 15% in luna septembrie fata de perioada anterioara introducerii programului guvernamental. La apartamentele cu trei camere procentul de crestere a costurilor a fost mai redus.

Vanzarile de apartamente prin programul "Prima Casa" au inceput sa materializeze in luna spetembrie, chiar daca pretul acestora a crescut. “Cele mai cautate apartamente au fost, evident, cele care se incadrau in plafonul maxim impus de stat", precizeaza compania imobiliara Colliers International, citata de Mediafax.

Cresterile au fost in jurul cifrei de 10-15%: garsonierele si apartamentele cu doua camere s-au scumpit in medie cu 15%, in timp ce la apartamentele de trei camere, avansul a fost mai redus, de 5-10%. Potrivit Colliers International, fata de luna precedenta, preturile apartamentelor au oscilat cu marje cuprinse intre +5% si -2%.

Cele mai mari cresteri de preturi au fost in sectorul 4 din Bucuresti, iar cele mai mici in sectoarele 5 si 6, acolo unde locuintele chiar s-au ieftinit.

Colliers International este un parteneriat global intre companii care furnizeza consultanta imobiliara, avand 294 de birouri in 61 de state. In Europa Centrala si de Est, compania activeaza in Romania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Rusia, Ucraina, Bulgaria, Serbia si Muntenegru .

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea