Financiar

#credite imobiliare # prima casa 4 #blocat #bnr

Programul “Prima Casa 4” ramane deocamdata blocat

Normele de aplicare ale programului " Prima Casa 4 " au fost aprobate de Guvern, insa banca nationala a romaniei intarzie demararea proiectului pentru a face analiza de risc pentru fiecare situatie de credit.

De-abia dupa ce BNR va finaliza aceasta actiune, se va semna protocolul dintre banci si Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM, iar Prima Casa 4 va fi functional.

“Ne dorim sa intram in programul ‘Prima Casa 4’. Cu toate acestea, mai avem de asteptat o perioada de timp pana cand Banca Nationala a Romaniei va putea aproba noile conditii de creditare . Dupa primirea avizului favorabil din partea BNR vom putea redacta normele in vederea semnarii protocolului. (…) Nu cunoastem care va fi durata de analiza a normelor. Sunt in lucru si speram sa fie analizate cat mai rapid”, a declarat Ionut Stanimir, responsabil comunicare externa la BCR,  pentru romanialibera.ro.

"Nu cunoastem care va fi durata de analiza a normelor. In prezent sunt in lucru si speram sa fie analizate cat mai rapid. In cazul in care BNR nu va cadea de acord cu acestea va solicita noi clarificari din partea bancilor", a completat Mugur Stef, purtator de cuvant al BNR.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea