Financiar

Prognozele romanilor le contrazic pe ale strainilor

Dupa ce analistii straini au aratat ca Romania ar fi o „zona de pericol" pentru investitori, Comisia Nationala de Prognoza a lansat ieri o noua sarja de estimari optimiste.

Grea e viata de investitor in Romania! Deunazi ai aflat, din surse internationale demne de incredere, ca aici e o „zona de pericol" in pragul incapacitatii de finantare pentru o in continua crestere si ca partenerii de afaceri sunt printre cei mai rau-platnici din regiune.

Acum, dau navala stirile de bine, din surse nu mai putin credibile, potrivit carora economia romaneasca a avut o crestere nemaiintalnita si va avea o dinamica superioara pragului de 5% cel putin in urmatorii 10-12 ani.

Peste „focul" cifrelor optimiste, care arata ca scumpirile si deficitele se vor tempera, iar salariile vor creste pana dincolo de pragul dublarii (potrivit Comisiei Nationale de Prognoza), a venit ieri dusul rece al „managerului secolului", Jack Welch. El a declarat, intr-un interviu acordat Money Channel, ca Romania nu este cel mai atractiv loc pentru a dezvolta o afacere pentru ca nu are un somaj redus.

„Un investitor in productia de nu este incantat de ratele mici ale somajului, iar Romania nu este cel mai atractiv loc, din cauza costurilor. Am putea sa evitam acest loc daca e vorba de constructia de fabrici, l-am putea insa alege daca vrem sa producem ", a concluzionat Welch, considerat cel mai eficient director executiv din lume.

Cine va avea dreptate?

Autoritatile de la Bucuresti

Cresterea economica va fi de peste 5% in fiecare din anii urmatori

Scumpirile se vor atenua pana la o medie de 2% in 2015

Salariile se vor dubla in maximum sapte ani

Leul se va aprecia constant pana la adoptarea euro

Deficitul comercial va scadea pana sub 10% din PIB

Analistii agentiilor straine

Atacurile speculative vor aduce criza mondiala mai aproape de Romania

Au aparut riscuri de neplata a datoriei externe

Nevoia de bani va depasi posibilitatile de finantare

Cresterea creditarii va provoca socuri economiei

Leul se va deprecia, afectand economiile celor imprumutati in valuta


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea