Financiar

Produsele traditionale romanesti nu sunt protejate pe piata europeana

(MADR) nu a primit nicio solicitare pentru protectia denumirii unui aliment, insa infiintarea unui Oficiu pentru va ajuta producatorii romani sa-si valorifice produsele pe piata UE, a declarat, vineri, pentru NewsIn, Tudorel Balta. "Pana in prezent, niciun producator nu a solicitat protectia denumirii unui produs alimentar.

 Nu este ceva nefiresc, sunt state care au aderat in 2004 si abia acum au inceput sa ceara protectia pentru anumite produse. Important este ca producatorii romani au inteles care sunt avantajele oferite de protectia denumirii. Sunt semnale ca produsele romanesti sunt asteptate pe piata comunitara , insa calitatea acestora este garantata de protectia denumirii", a spus directorul in cadrul MADR, Tudorel Balta.

Acesta a precizat ca, in cursul lunii aprilie, se va deschide la Brasov un Oficiu pentru produse traditionale . "Oficiul are rolul de a oferi consultanta producatorilor traditionali si, implicit, celor care intentioneaza sa solicite protectia denumirii produselor realizate. Daca obtin protectie, producatorii romani vor putea sa-si valorifice mai usor produsele pe piata europeana", a mentionat Tudorel Balta.

Continuarea in Curierul National 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea