Financiar

#productie #industrie #prelucrare #extractie #energie electrica

Productia industriala a crescut cu 3% in noiembrie, fata de 2008

Productia industriala a crescut in noiembrie 2009 cu 1,7% fata de octombrie, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, si cu 3% fata de noiembrie 2008, arata datele Institutului National de Statistica. In primele 11 luni ale anului trecut, insa, productia industriala a scazut cu 6,8% fata de aceeasi perioada a lui 2008.

Scaderea din primele 11 luni a fost determinata in principal de scaderile inregistrate in industria extractiva (-11,5%) si in industria prelucratoare (-8,7%%). Productia si furnizarea  de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a crescut, in schimb, cu 5,1%, ca serie ajustata.

Pe marile grupe industriale,s-au inregistrat scaderi la toate categoriile de bunuri: industria bunurilor de folosinta indelungata a scazut cu 15,8%, industria bunurilor intermediare cu 11,1%, industria bunurilor de uz curent cu 8,6%, industria bunurilor de capital cu 3,3%, iar industria energetica a scazut 0,7%.

Fata de aceeasi luna din 2008, productia industriala a crescut in noiembrie 2009 cu 3%, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, datorita productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+11,1%) si industriei prelucratoare (+3,0%). Industria extractiva a scazut cu 13,2%.

  •   2010-01-13
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alexandru Enache

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Rolul tatalului in stabilirea bugetului familiei

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii