Financiar

#guvern #proceduri #autorizatii #intreprindere #autorizare tacita

Procedurile de autorizare a intreprinderilor se simplifica

Guvernul a hotarat sa reduca din volumul mare de proceduri pe care intreprinderile erau nevoite sa le parcurga pentru obtinerea autorizatiei si a incurajat totodata generalizarea implementarii autorizarii tacite. Memorandumul "Imbunatatirea mediului de afaceri - reducerea si simplificarea procedurilor administrative de autorizare a intreprinderilor", aprobat in 4 martie 2009 , elimina peste 20 de astfel de proceduri.

Din 4 martie, intreprinderile pot beneficia de proceduri simplificate in demersurile pentru obtinerea autorizatiilor si licentierilor de functionare, Guvernul hotarand sa elimine, in urma solicitarii mediului de afaceri, 20 de astfel de proceduri di  cele 21 identificate de  Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comert si Mediul de Afaceri (MIMMCMA). Totodata, s-a adoptat implementarea procedurii privind autorizartea tacita a firmelor, prin modificarea si completarea OUG nr. 27/2003.

Ganditi mai intai la scara mica


Programul de masuri propus spre realizare anul acesta, de catre Ministerul IMM-urilor, vizeaza im mod prioritar adancirea procesului de examinare a procedurilor de autorizare, prin definirea calendarului de eliminare a celor 21 de proceduri pana la sfarsitul lunii iunie 2009 , pe principiul "Ganditi mai intai la scara mica".

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

  •   2009-03-05
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.