Financiar

#prima casa #conditii #programul prima casa #credit #rate #norme

Prima Casa, "un exemplu de succes si buna practica"

"Prima Casa" nu incalca legislatia privind ajutoarele de stat, potrivit Consiliului Concurentei, institutie care a verificat de asemenea modul de selectie a bancilor implicate in programul prin care statul garanteaza, in limita a 60.000 euro, creditele pentru achizitia sau constructia unei locuinte. Normele programului "Prima Casa" au fost publicate joi in Monitorul Oficial, iar bancile au la dispozitie o saptamana pentru a decide daca accepta conditiile de imprumut stabilite de Guvern.

Programul Guvernamental "Prima Casa" a primit aprobarea Consiliului Concurentei care il considera "un exemplu de succes si buna practica”. "Din punctul nostru de vedere, totul este OK. Noi am vrut sa vedem daca sunt euro , respectiv ROBOR plus maxim 2,5%. Marja include si nivelul total al comisioanelor percepute de finantator.

Pentru achizitionarea unei case prin intermediul programului guvernamental de garantare a creditelor trebuie achitat un avans de 5% din pretul de achizitie al locuintei, daca pretul acesteia este mai mic sau egal cu 60.000 euro, sar de 3.000 euro plus diferenta dintre pretul de achizitie al locuintei si 60.000 euro, daca pretul este mai mare de 60.000 euro.

Dobanda EURIBOR (media la imprumuturile interbancare pe piata europeana) la creditele pe trei luni este in prezent de 1,28%, in timp ce ROBOR (dobanda la creditele interbancare pe piata interna) la aceeasi scadenta se situeaza in prezent la 10,54% pe an.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-06-23
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Sfaturi pentru tinerii care isi incep activitatea profesionala

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii