Financiar

#prima casa #apartament #confort

"Prima Casa" nu mai poate fi un apartament vechi sau confort II

Mai multe banci limiteaza creditele din programul "Prima Casa" in functie de tipul apartamentului sau de . Creditele pentru un apartament confort II sau pentru unul construit devin din ce in ce mai greu de obtinut.

Companiile de asigurari refuza sa incheie polita de asigurare pentru cutremur pentru peste 11.100 apartamente incadrate in clasa de 1 si 2 din Bucuresti. Creditul "Prima Casa" poate fi obtinut doar daca apartamentul este asigurat impotriva unui seism.

In clasa de risc seismic 1 sunt incluse in general cladiri construite pana in anul 1960, insa in clasa de risc seismic II apar si imobile ridicate inainte de 1977, informeaza Gandul.

Lista imobilelor cu risc seismic este modificata periodic de Primaria capitalei si poate fi accesata aici.

"Banca impune o conditie ca blocul sa nu fie construit inainte de Revolutie", au spus reprezentantii CEC Bank . Cei de la Intesa nu au acceptat in schimb nici un apartament mai vechi de 1977.

"Daca blocul este foarte vechi, de dinainte de 1977, acesta va fi un criteriu care va cantari foarte mult in acordarea creditului. Va fi o suma mult mai mica decat valoarea de piata a apartamentului. S-ar putea sa nu va convina dvs...", au explicat reprezentantii Intesa Bank pentru Gandul.

Alpha Bank refuza sa dea credit pentru apartamentele confort II, sub 50 mp, desi acest lucru nu este stipulat in oferta de imprumut "Prima Casa".

 

  •   2009-08-18
  •  

Articol scris de

V.P.

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.