Financiar

#prima casa #preturi #locuinte vechi

"Prima Casa" a crescut pretul locuintelor vechi cu pana la 10%

Programul "Prima Casa" a bucurat dezvoltatorii imobiliari care au ridicat preturile la locuintele vechi cu pana la 10% pentru a se putea incadra in program. Potrivit analistilor imobiliari, euro .

"Preturile de strigare au crescut in medie cu 5-10%. Proprietarii imobilelor care solicitau un pret de vanzare pana in 55.000 de euro au crescut pretul in medie cu 5-10% astfel incat proprietatile pe care le supun vanzarii sa fie in continuare eligibile in program", a declarat directorul general al portalului de imobiliare magazinuldecase.ro, Matei Malos, pentru NewsIn.

Pe de alta parte, proprietarii care solicitau un pret de strigare pana in 75.000 euro au decis sa scada pretul sub 60.000 euro, astfel incat proprietatile sa fie eligibile in program, explica acesta.

Reprezentantii TopEstate considera ca proprietarii de locuinte vechi au crescut usor pretul la locuintele scoase pe piata dupa lansarea programului "Prima casa", pe fondul creditarii mai accesibile de catre bancile participante la program.

"S-au semnalat usoare cresteri de preturi pe garsoniere si apartamente cu doua camere vandute de particulari si usoare scaderi de preturi pe apartamente cu doua camere vandute de dezvoltatori. Variatia preturilor este de 5%", spun reprezentantii TopEstate.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

  •   2009-07-13
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii