Financiar

#credit case #Prima Casa 2018 #case romani #programul prima casa

Prima Casa 2018: “Va fi nebunie”

Vesti proaste pentru romanii care vor sa-si cumpere casa in 2018! Plafonul de anul acesta este de doar 2 miliarde de lei si este cel mai mic din ultimii ani. Cu jumatate de miliard mai putin decat anul trecut si cu aproape un miliard mai mic decat in anul 2016!

Programul ar urma sa inceapa luna viitoare, iar analistii spun ca fondurile se vor termina repede, mai ales ca plafonul alocat este mai mic decat anul trecut!

“Cred ca nu exageram daca spunem ca va fi o nebunie cand vor aparea fondurile, unele banci probabil vor termina in cateva saptamani plafonul alocat. Trebuie o rezervare, chiar un antecontract, pentru a putea apela la programul Prima Casa. Pentru cei care cumpara un imobil care nu e inca finalizat, exista varianta unei scrisori de garantare”, explica Liviu Andrei, broker de credite, conform stirileprotv.ro.

Valoarea maxima a imprumutului a ramas tot in jurul a 57.000 de euro pentru locuinte vechi si 66.000 de euro pentru cele noi. In schimb, Fondul de Garantare anunta ca programul vine cu dobanzi mai mici pentru cei care se gandesc sa isi construiasca o casa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea