Financiar

#dacia #sandero #logan #transmisie automata #golful persic

Previziuni Dacia pe 2009: Sandero in varianta diesel si Logan cu motor de 1.2 litri, pana in luna iunie

Profitul inregistrat de Dacia anul trecut a fost pastrat in tara si va fi utilizat pentru investitii, a declarat directorul general al Automobile Dacia, Francois Fourmont, dupa o conferinta de presa organizata de Dacia pentru a anunta rezultatele financiare pentru anul 2008. El a precizat ca in acest an, Dacia va aloca 103 milioane de euro pentru productie, o parte din aceasta suma urmand sa fie destinata pentru pregatirea industrializarii celui de-al saselea model al gamei Dacia, un autoturism SUV (Sport Utility Vehicule). Seful Dacia a explicat, de asemenea, de ce modelele Dacia cu vor fi livrate doar in Golful Persic .

In 2008, activitatile grupului Renault in Romania au generat o cifra de afaceri de 2,184 miliarde de euro. De asemenea, profitul net al Grupului Dacia, dupa impozitare, a fost de 213 milioane de lei in 2008, reprezentand 2,8% din cifra de afaceri. In acelasi an, investitiile au totalizat 104 milioane de euro.

La 11 martie 2009, Adunarea Generala a Actionarilor Dacia a decis sa nu distribuie dividende pentru 2008, tinand cont de nivelul deficitelor anterioare si de importanta investitiilor, insa, in luna mai va acorda prime angajatilor, de cate 700 de lei, reprezentand 9,59 milioane lei din rezultatul net.

"Din momentul in care grupul Renault a achizitionat intr-o prima faza 51% si apoi 99% din Dacia, aceasta a pierdut bani din 2000 si pana in 2004. Am castigat bani numai din 2005 pana in 2008. (...) Din 2005 incoace grupul Renault nu a obtinut nimic pentru ca nu am distribuit dividende", a explicat Fourmont.

Sandero si Logan - varianta diesel

Fourmont a precizat ca Dacia va lansa in acest an noi modele si versiuni pentru gamele Sandero si Logan. "Vom lansa Sandero diesel in iunie, iar tot in vara, inainte de perioada concediilor, vom introduce in oferta pentru Romania si motorul pe benzina de 1,2 litri, pentru Logan si Sandero", a spus Fourmont.

Introducerea Sandero diesel pe piata romaneasca era planificata pentru primul trimestru din acest an, potrivit declaratiilor anterioare ale oficialilor Renault.

Dacia cu transmisie automata doar pentru Golful Persic


Grupul Renault a inceput comercializarea de masini Logan si Sandero echipate cu transmisie automata cu cinci trepte in tarile din zona Golfului Persic, atat sub sigla Renault cat si sub sigla Dacia, insa nu a decis daca va aduce aceste masini in Romania pentru ca cererea este inca infima. "Am inceput deja sa producem si sa livram masini pentru statele arabe. Nu am decis deocamdata, sau mai precis, decizia a fost de a nu comercializa masini cu acest tip de cutii de viteze in afara statelor din Golful Persic", a explicat Fourmont.

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea