Financiar

#depreciere #leu #scumpiri #pret #lapte #legume #fructe

Preturile la lapte, legume si fructe vor creste cu 10%

Preturile la lapte, legume si fructe vor creste cu 10% pana la sfarsitul lunii ianuarie, pe fondul deprecierii leului fata de moneda europeana .

"Apreciez ca pana la sfarsitul lunii ianuarie 2009, preturile la lapte, legume si fructe se vor scumpi cu 7 pana la 10%, din cauza deprecierii monedei nationale", a declarat,vineri, pentru NewsIn presedintele federatiei sindicale Agrostar , Stefan Nicolae.

Acesta a adaugat ca deprecierea va bloca investitiile in agricultura si va contribui la imposibilitatea accesarii fondurilor din Programul National pentru Dezvoltare Rurala . " Deprecierea leului ne va duce in imposibilitatea accesarii banilor europeni pentru ca daca in prezent creditele sunt foarte greu de obtinut, aceasta scadere a leului le va face imposibil de accesat si doar producatorii foarte dezvoltati vor mai putea sa le ia", a explicat presedintele Agrostar.

Presedintele Agrostar a mai adaugat ca deprecierea leului va afecta in principal ramuri precum legumicultura, horticultura si cresterea animalelor. De asemenea, pretul la carne se va majora cu pana la 25% in 2009 in conditiile in care leul pierde tot mai mult in fata monedei europene, a declarat, vineri, pentru NewsIn, presedintele Asociatiei Romane a Carnii (ARC), Sorin Minea .

Totodata, Minea a adaugat ca si in conditiil in care pe piata europeana preturile vor ramane neschimbate, in Romania preturile din intreaga se vor majora din cauza deprecierii monedei nationale.

  •   2009-01-10
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Care sunt pasii pentru infiintarea firmei tale

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Campanie pentru cariera ei: Urmeaza-ti visul!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare