Financiar

#depreciere #leu #scumpiri #pret #lapte #legume #fructe

Preturile la lapte, legume si fructe vor creste cu 10%

Preturile la lapte, legume si fructe vor creste cu 10% pana la sfarsitul lunii ianuarie, pe fondul deprecierii leului fata de moneda europeana .

"Apreciez ca pana la sfarsitul lunii ianuarie 2009, preturile la lapte, legume si fructe se vor scumpi cu 7 pana la 10%, din cauza deprecierii monedei nationale", a declarat,vineri, pentru NewsIn presedintele federatiei sindicale Agrostar , Stefan Nicolae.

Acesta a adaugat ca deprecierea va bloca investitiile in agricultura si va contribui la imposibilitatea accesarii fondurilor din Programul National pentru Dezvoltare Rurala . " Deprecierea leului ne va duce in imposibilitatea accesarii banilor europeni pentru ca daca in prezent creditele sunt foarte greu de obtinut, aceasta scadere a leului le va face imposibil de accesat si doar producatorii foarte dezvoltati vor mai putea sa le ia", a explicat presedintele Agrostar.

Presedintele Agrostar a mai adaugat ca deprecierea leului va afecta in principal ramuri precum legumicultura, horticultura si cresterea animalelor. De asemenea, pretul la carne se va majora cu pana la 25% in 2009 in conditiile in care leul pierde tot mai mult in fata monedei europene, a declarat, vineri, pentru NewsIn, presedintele Asociatiei Romane a Carnii (ARC), Sorin Minea .

Totodata, Minea a adaugat ca si in conditiil in care pe piata europeana preturile vor ramane neschimbate, in Romania preturile din intreaga se vor majora din cauza deprecierii monedei nationale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea