Financiar

Pretul petrolului scade la 133,36 dolari/baril

Pretul petrolului a coborat, miercuri, la bursele electronice din Asia, in asteptarea cresterii productiei de petrol, anuntata de Arabia Saudita , cel mai mare exportator de petrol din lume, arata AFP.

In schimburile matinale, pretul petrolului "light sweet crude", cu livrare in iulie, a scazut cu 65 de centi, la 133,36 dolari/baril.

Cotatia petrolului Brent, din Marea Nordului, cu livrare in august, a scazut cu 72 de centi, la 133 dolari/baril.

Marti, cotatia petrolului se depreciase la inchiderea sedintei. Astfel, cotatia petrolului la New York Merchantile Exchange (Nymex) era de 134,01 dolari/baril, in scadere cu 60 de centi fata de luni.

Arabia Saudita este cel mai mare exportator de petrol din lume. Confruntandu-se cu tot mai multe proteste fata de pretul ridicat al petrolului, tarile producatoare si consumatoare se vor intalni pe 22 iunie, la Jeddah, capitala economica a Arabiei Saudite, pentru a discuta cauzele acestei cresteri record.

Arabia Saudita este singurul stat din cadrul Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) cu capacitatea de a majora rapid si semnificativ productia.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea