Financiar

#pret petrol #pret petrol tranzactionare

Pretul petrolului la cel mai mic nivel din ultimii 7 ani

Pretul petrolului a suferit miercuri cea mai mare scadere din ultimii sapte ani, prin pierderea a 12 procente din valoarea sa.

In Statele Unite, pretul de livrare pentru un baril de petrol s-a stabilit la 42,63 de dolari, mai putin cu 5,95 de dolari, inregistrandu-se astfel cea mai mare scadere a pretului, intr-o singura zi, din data de 24 septembrie 2001, informeaza Reuters.

In Londra, pretul s-a oprit la 45,86 de dolari, mai putin cu 4,67 de dolari fata de ziua trecuta. In acelasi timp, stocurile de petrol din Statele Unite au crescut cu 6,7 milioane de barili, de sapte ori mai mult fata de estimarile specialistilor.

"Este o confirmare a lipsesei de cerere. Oricand piata cunoaste o astfel de confirmare fizica a stocurilor, este un motiv pentru a cobori pretul din ce in ce mai mult," a spus Amanda Kurzendoerfer, analist la Summit Energy in Louisville, Kentucky . 

  •   2009-01-08
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Care sunt pasii pentru infiintarea firmei tale

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.