Financiar

#scumpire gaze #anre #sistare gaz rusia #pret gaze acelasi #modificari tarife gaze

Pretul gazelor ar putea ramane neschimbat, dupa 1 aprilie

Pretul gazelor livrate populatiei ar trebui sa ramana neschimbat si dupa 1 aprilie, a declarat vineri secretarul de stat din cadrul ministerului Economei, Tudor Serban . "Pretul la gaze ar trebui sa ramana neschimbat si dupa 1 aprilie.

Chiar ieri (n.r. 22 ianuarie) am avut o intalnire si fiecare a venit cu o documentatie privind cantitatea de gaze extrase, cele din stoc si profitul net al companiilor din domeniu in perioada crizei gazelor" potrivit lui Tudor Serban, citat de NewsIn.

Directorul Departamentului Preturi si Tarife in domeniul gazelor naturale din Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Gabriel Sarbu, a declarat la 8 ianuarie ca ANRE va tine cont de oprirea importului din Rusia atunci cand va calcula pretul gazelor livrate populatiei. ANRE a anuntat la 22 decembrie 2008 ca a decis ca pentru trimestrul I 2009 sa mentina nemodificat pretul gazelor naturale furnizate consumatorilor captivi, inclusiv casnici.

Ultima majorare a pretului gazelor pentru populatie a fost integistrata pe 1 iulie 2008, cand acestea s-au scumpit cu 12,5% pentru clientii Distrigaz Sud si cu 11,6% pentru consumatorii casnici ai E.ON Gaz Romania. ANRE este o institutie publica independenta care reglementeaza pietele de energie electrica si de gaze naturale. Autoritatea stabileste reguli necesare functionarii pietei si se asigura ca acestea sunt respectate de toti participantii.

De asemenea, autoritatea acorda licente si autorizatii care dau posibilitatea companiilor sa opereze pe piata de energie electrica.

  •   2009-01-24
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Sfaturi pentru tinerii care isi incep activitatea profesionala

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii