Financiar

#monetare #obligatiuni #actiuni #castiguri #fonduri

Premiera: fondurile de obligatiuni, castiguri mai mari decat cele de actiuni

Fondurile de actiuni nu mai sunt la moda, investitorii preferand in acest an fondurile de obligatiuni , care au adus castiguri de pana la 10%. Fondurile bazate pe actiuni au adus jucatorilor in acest an pierderi de pana la 75% din portfoliu.

Marii castigatori ai acestui an au fost investitorii in fondurile monetare si de obligatiuni. BCR Obligatiuni a inregistrat un randament de 10,01% pentru 2008, iar fondul de obligatiuni Orizont a asigurat un profit de 9,56%.

Fondurile monetare nu au avut cresteri spectaculoase, dar au adus un profit constant, insa sub dobanzile bancare. Fondul BCR Monetar a crescut cu 9,22% in aceasta perioada, Simfonia 1 a inregistrat o apreciere de 8,06% si Bancpost Plus doar de 4,31%. Un avantaj al acestor fonduri este acela ca nu exista comision de rascumparare pentru detinerile mai mari de 30 zile.

Fondurile diversificate si de actiuni au fost lovite puetrnic de criza financiara mondiala , iar investitorii au acumulat pierderi de peste 50% din portofoliu. Fondul diversificat Transilvania administrat de Globinvest a inregistrat un minus de 53,64% pe primele luni ale acestui an. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea