Financiar

#criza gazelor #polonia #observatori

Polonia isi ofera expertii pentru verificarea tranzitului gazului rusesc

Polonia este gata sa trimita experti pentru a verifica tranzitul de gaz dintre Rusia si Ucraina, daca cele doua tari si Uniunea Europeana doresc acest lucru, a declarat miercuri ministrul polonez de externe, Radoslaw Sikorski, citat de AFP.

"Polonia este gata sa joace un rol (in acest conflict ). Daca cele doua tari isi exprima dorinta si Comisia Europeana vrea sa trimita reprezentanti ai tarilor membre si nu functionari ai sai, noi suntem gata sa trimitem specialisti de inalt nivel, foarte rapid, de exemplu maine", a declarat miercuri Sikorski, intr-un interviu acordat postului privat de televiziune TVN24.

Acesti experti vor fi capabili "sa stabileasca in mod precis tranferurile de gaz", a adaugat ministrul. Comisia Europeana a propus miercuri Moscovei si Kievului trimiterea de observatori in Ucraina pentru a evalua volumele de gaz transferate efectiv intre cele doua tari, care se acuza reciproc pentru actualul conflict. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea