Financiar

#gheorghe pogea #taxe #pib

Pogea: Nu exclud majorarea taxelor daca va fi nevoie

Ministrul de Finante, Gheorghe Pogea , a declarat, marti, dupa intalnirea cu patronatele, ca nu exclude majorarea taxelor principal, daca lucrurile vor evolua "intr-o anumita directie". Pogea a reafirmat ca Romania are unul din cele mai scazute niveluri al veniturilor publice din PIB, respectiv 31-32%, in timp ce cheltuielile din PIB sunt de aproximativ 37%, scrie Mediafax.

Guvernul are in vedere pentru 2010 o reforma a veniturilor, pentru a majora nivelul contributiilor varsate la buget, in care pot fi pastrate cota unica , impozitul pe profit si impozitul pe venit, o decizie in privinta TVA urmand insa sa fie luata in functie de sustenabilitatea deficitului bugetar.

"Putem avea avea in vedere inclusiv o reforma a veniturilor, pentru ca Romania are unul din cele mai scazute niveluri al veniturilor publice din PIB, de aproximativ 31,8%, spre deosebire de toate celelalte state din jurul nostru care ajung in jur de 40%. Va trebui sa facem aceasta consolidare fiscala, iar daca va trebui sa luam una dintre masuri, vom pastra in continuare cota unica, impozitul pe profit, impozitul pe venit, pentru ca ele au fost cele care au imbunatatit conformarea voluntara la plata a obligatiilor si au stimulat atractivitatea investitionala. Daca este posibil ca din una dintre taxe, in special TVA, sa ne rezulte ca avem un deficit, o vom prezenta public", a spus Pogea.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

  •   2009-10-07
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii