Financiar

#impozit forfetar #firme #faliment #ministru #pogea

Pogea: Impozitul forfetar nu va falimenta mii de firme

Ministrul de Finante, Gheorghe Pogea , a declarat, marti, in plenul reunit al celor doua Camere, ca impozitul forfetar, sau minim, nu va baga in faliment mii de firme, asa cum se vehiculeaza, si ca acesta reprezinta o "atitudine corecta", pe care ar trebui sa o aiba toti contribuabilii din Romania.

"Problema este ca noi (Guvernul - n.r.) dorim sa avem un tratament egal al contribuabililor. Acest impozit minim , care inseamna 500 de euro pe an, nu este in masura ca sa bage in faliment, asa cum se sustine, miile de firme, ba dimpotriva, nu reprezinta decat o atitudine corecta pe care ar trebui sa o aiba toti contribuabilii din Romania fata de adevaratii contribuabili onesti", a explicat Pogea, la dezbaterea OUG privind rectificarea bugetara.

El a aratat ca si-a petrecut peste 20 de ani in economia reala si in nici un caz, ca ministru al Finantelor, nu poate sa faca un gest care sa bage in faliment firmele, asa cum se sustine.

"Rectificarea bugetara prevede o ajustare a veniturilor in sensul cresterii cu 1,37 miliarde sau 0, 25% din PIB si se refera in principal la mult-dezbatutul impozit forfetar , care este impozit minim. Acest impozit minim nu afecteaza in nici un fel elementele de fiscalitate sau faptul ca un contribuabil doreste sa isi mentina in continuare, daca are microintreprindere , cota de impozitare de 3% pe venitul microintreprinderilor. Totodata, ramane in continuare impozitul de 16% pe profit", a adaugat Pogea.

 (citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-04-28
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii