Financiar

#gheorghe pogea #tva #impozit forfetar #contribuabil

Pogea: As fi putut mari TVA-ul, dar nu era corect sa-i punem la plata pe toti contribuabilii cinstiti

Suma de 500 de euro ca impozit forfetar a fost stabilita in urma "unei analize atente" si nu este intamplatoare, a declarat ministrul de Finante Gheorghe Pogea , in cadrul emisiunii "Ora de foc" de pe Realitatea TV. El a precizat ca nimeni nu va intra in faliment din cauza acestui impozit . De asemenea, Pogea a explicat ca ar fi preferat sa mareasca TVA-ul deoarece era mai simplu si mai usor de urmarit, dar nu era corect fata de contribuabilii cinstiti care ar fi fost pusi la plata.

"Si daca n-ar fi fost criza am fi optat pentru impozitul forfetar in locul maririi TVA-ului deoarece analiza facuta de Ministerul Finantelor ne-a aratat un lucru surprinzator chiar si pentru mine: nimeni nu va intra in faliment din cauza acestui impozit. Trebuia sa optam intre impozitarea contribuabilului onest si intre cei care nu-si declara veniturile", a declarat Pogea.

Ministrul finantelor spune ca numarul IMM-urilor care fac evaziune fiscala este foarte ridicat si este practic imposibil sa asiguri un control adecvat asupra tuturor. Mai mult, acesta a declarat ca nu are incredere ca organele abilitate sa faca acest control sunt incoruptibile...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea