Financiar

#vacanta 2015 # buget vacanta #oferte vacanta #concediu #vacanta

Pleci in vacanta? 5 sfaturi ca sa nu te intorci cu buzunarele goale

Planificarea concediului nu se rezuma doar la a gasi o oferta buna pentru cazare si transport. De multe ori ne trezim la intoarcere ca am cheltuit mai mult decat era cazul, iar relaxarea din vacanta se risipeste rapid. Iata cateva ponturi de la specialisti astfel incat sa avem un concediu placut si o intoarcere relaxanta:

  1. Faceti o lista de cumparaturi pentru cei dragi cu mici suveniruri si bugetul alocat pentru ele. Nu cedati tentatiilor marunte. Desi par nesemnficative, maruntisurile pot insemna o cheluiala mare.
  2. Faceti o lista de locatii turistice si intrari la muzee. Stabiliti un program de la bun inceput, sigur gasiti un pachet complet de intrari pentru muzee, iar acest lucru se va vedea la bugetul final.
  3. Documentati-va cu privire la mijloacele de transport in comun pentru destinatia aleasa de dumneavoastra si gasiti cea mai eficienta varianta. Sau, de ce nu, cumparati o harta bine pusa la punct care va va ajuta sa economisiti din banii folositi pe transport si sa luati contact direct cu oamenii orasului pe care il vizitati.
  4. Faceti o lista locurilor unde se mananca bine si ieftin.
  5. Respectati planificarea financiara pe care ati facut-o inainte de plecare sau in prima zi de vacanta.

“Vrem ca in vacanta de vara sa ne relaxam si lasam grijile acasa, sa nu le luam cu noi in bagaje. Dar pentru a face acest lucru trebuie sa fim constienti de toate cheltuielile pe care le vom avea in timpul concediului si cum ne vom structura bugetul astfel incat sa nu ne intoarcem acasa cu valiza plina de datorii. Este foarte important sa avem incredere in noi si sa respectam planificarea financiara deja stabilita pentru a evita sa intram in datorii”, a explicat Cosmina Marinescu, director de operatiuni KRUK Romania.

Foto: rainydayuk.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea