Financiar

#comisia europeana #fonduri #rural #beneficiari

Platile in avans la proiectele de dezvoltare rurala se maresc la 50%

Comisia Europeana (CE) a decis modificarea normelor de aplicare a dezvoltarii rurale prin majorarea de la 20%, cat este in prezent, la 50% nivelul maxim al platii in avans ce poate fi achitata beneficiarilor pentru proiectele de dezvoltare rurala autorizate in anul in curs sau in anul urmator, a anuntat, marti, forul european. Masura este aplicabila noilor apeluri din a doua jumatate a lunii mai.

"Cadrul legal existent privind sprijinul pentru dezvoltarea rurala din Fondul european agricol pentru dezvoltare rurala ( FEADR ) le permite beneficiarilor sa obtina o plata in avans de 20% din ajutorul public legat de investitii, cu conditia constituirii unei garantii bancare sau a unei garantii echivalente. Comisia pregateste, o crestere la 50% al nivelului maxim al platii in avans care poate fi achitata beneficiarilor in ceea ce priveste investitiile autorizate in 2009 sau 2010", a anuntat CE.

De asemenea, potrivit sursei citate, principiul gestionarii financiare solide nu permite efectuarea platilor pe baza promisiunii unor investitii viitoare, nici chiar in cazul unui angajament ferm. Cu toate acestea, agentia de plati a statului membru are posibilitatea de a rambursa cheltuielile suportate de beneficiarii programului de dezvoltare rurala in mai multe transe, pe masura ce investitia progreseaza, pentru a evita sarcina financiara inutila pentru beneficiarul final.

"In plus, beneficiarii pot solicita platile in avans mentionate cu scopul de a incepe investitia", mai spune Comisia Europeana.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-04-22
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii