Financiar

Plati in lei si euro, din 2012

Romania ar putea adopta moneda euro de la 1 ianuarie 2014, a declarat sambata, la Suceava, ministrul Economiei si Finantelor , Varujan Vosganian , adaugand ca procedurile si modalitatea in care se va face vor fi stabilite de Banca Nationala a Romaniei (BNR), informeaza Rompres.

Vosganian a spus ca in perioada 2012-2014 este posibil ca platile sa se faca, simultan, in euro si in lei, dar o decizie in aceasta chestiune va putea fi luata doar de guvernatorul BNR. Vosganian si-a exprimat speranta ca ministerul pe care-l coordoneaza se va achita de obligatiile ce ii revin in aceasta problema, astfel incat momentul trecerii la euro sa fie 1 ianuarie 2014.

“Fireste ca aceasta aduce si obligatii pentru Ministerul Economiei si Finantelor , o anumita consolidare a deficitului bugetar, o reducere a lui pana sub 1% la inceputul deceniului viitor, si inseamna in acelasi timp si o planificare multianuala a bugetului si o disciplina suplimentara, ce presupune ca si Parlamentul sa nu mai voteze legi care sa schimbe structura bugetului”, a spus Varujan Vosganian .

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro
  •   2008-05-26
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.