Financiar

#obama #plan relansare #criza economica #camera reprezentantilor

Planul lui Obama de relansare economica, adoptat de Camera Reprezentantilor

Camera Reprezentantilor a adoptat miercuri seara planul de relansare economica in valoare de 819 miliarde de dolari, sustinut de presedintele Barack Obama, insa fara voturile republicanilor, relateaza AFP.

Dupa adoptarea planului, cu 244 voturi pentru si 188 impotriva, Obama a cerut Senatului sa se pronunte rapid in favoarea proiectului ce vizeaza crearea sau salvarea a trei-patru milioane de locuri de munca. Senatul s-ar putea pronunta saptamana viitoare.

"Planul va fi prezentat Senatului si sper ca vom putea continua sa consolidam acest plan inainte de a ajunge pe biroul meu", a declarat Obama.

"Insa ceea ce nu trebuie sa facem este sa ne taraim picioarele si sa permitem persistenta acelorasi divergente subiective", a spus el, dupa adoptarea planului, care nu a atras niciun vot republican.

"Trebuie sa actionam cu rapiditate si indrazneala pentru a-i readuce pe americani la munca si tocmai acest lucru este obiectivul planului", potrivit lui Obama. Inainte de vot, un proiect de plan alternativ propus de republicani a fost respins.

Republicanii doreau mai multe facilitati fiscale si mai putine cheltuieli publice . Refuzul republicanilor de a se alatura acestui plan face ca tensiunile sa persiste la Washington, in conditiile in care calendarul legislativ se anunta incarcat.

Adoptarea planului de relansare in Camera dominata de democrati era un lucru sigur, insa Obama dorea sa obtina si voturile republicanilor pentru a-si respecta promisiunea privitoare la o guvernare ampla.

Miercuri dimineata, el a strans la Casa Alba circa 12 presedinti ai unor mari companii, pentru a reafirma urgenta situatiei si a incerca sa-i convinga pe republicani de caracterul valid al planului.

Presedintele a intervenit pe langa democrati pentru ca ei sa renunte la unele dispozitii pe care republicanii le respingeau, insa apoi presedintele Camerei Reprezentantilor, Nancy Pelosi, a spus ca democratii nu vor face niciun compromis cu republicanii pe aceasta tema.

  •   2009-01-29
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Care sunt pasii pentru infiintarea firmei tale

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii