Financiar

Pilonul II - CSSPP a aprobat norma ce reglementeaza conditiile de colectare a contributiilor

ong>Arbitrul pensiilor private a aprobat norma care reglementeaza conditiile tehnice de a contributiilor individuale ale participantilor la fondurile de pensii obligatorii (pilon II), a anuntat marti Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Noul act normativ reglementeaza modalitatile de colectare a contributiilor individuale ale participantilor la fondurile de pensii obligatorii, precum si procedurile de prelucrare a declaratiilor, calcul, evidenta si virare a contributiilor individuale catre fondurile de pensii de pe pilonul II, se arata in comunicat.

De asemenea, norma reglementeaza si procedurile de transmitere a informatiilor legale intre societatile implicate in procesul de colectare si virare la fondurile de pensii a contributiilor.

Potrivit normei, contributia la este parte din contributia individuala datorata de asigurat la sistemul public de pensii si se vireaza de catre platitor in aceleasi conditii si la aceleasi termene cu cele stabilite pentru contributia de asigurari sociale , potrivit datelor CSSPP.

Din momentul inceperii activitatii de colectare, cota de contributie la fondul de pensii este de 2% din baza de calcul - veniturile brute lunare.

In termen de opt ani de la inceperea activitatii de colectare, cota de contributie la fondul de pensii se majoreaza la 6% din venitul brut, cu o crestere de 0,5 puncte procentuale pe an, incepand cu data de 1 ianuarie a fiecarui an.

Colectarea contributiilor datorate fondurilor de pensii incepe odata cu declararea contributiilor de asigurari sociale datorate pentru luna de referinta martie 2008. Termenul limita de efectuare a primelor viramente catre fondurile de pensii, aferente lunii martie 2008, este 20 mai 2008.

Aspectele de regim sanctionator pentru colectarea si declararea contributiilor in sistem intra sub incidenta Legii pensiilor publice.

Norma privind colectarea contributiilor individuale ale participantilor la fondurile de pensii administrate privat va fi transmisa spre publicare in Monitorul Oficial si va fi disponibila si pe pagina de internet a CSSPP.
  •   2008-04-15
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii