Financiar

Piata asigurarilor online se va dubla in 2008

Internetul este pe cale sa cucereasca si piata asigurarilor . Pentru a-si spori eficienta, firmele de profil au dezvoltat o noua metoda de online ", a declarat pentru The Money Channel, Antonio Souvannasouck, broker de asigurari Asigest

Economia de timp este primul avantaj pe care il ofera acest tip de contractare de asigurare. Nu in ultimul rand insa, utilizarea Internet-ului aduce pietei de asigurari un profit semnificativ. Specialistii sunt de parere ca in 3-5 ani, vanzarile online vor deveni principala forma de incheiere a asigurarilor.

"Acest fenomen este in crestere si pot spune ca, desi numarul de utilizatori creste comparativ cu anul trecut - creste cam cu 30-35%, asta ar fi si rata de cresteri de asigurari in Romania - totusi incasarile cresc foarte rapid. Aproape dublu sau mai mult decat dublu," a expicat Souvannasouck.

Pentru ca piata asigurarilor pe Internet sa poata lua amploare, este nevoie ca potentialii clienti sa capete incredere in aceasta forma virtuala de contractare. "Daca anul trecut vizitau mai mult pentru informare, acum din ce in ce mai multi viziteaza pentru cumparare", a adaugat brokerul de asigurari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea