Financiar

Piata asigurarilor a pierdut anul trecut 50 de milioane de euro

Piata asigurarilor merge din rau in mai rau cand vine vorba despre profitabilitate. Anul trecut companiile de asigurare din Romania au inregistrat o pierdere totala de 50 de milioane de euro, dupa cum a declarat pentru Mediafax Dumitru Ceraceanu, director general al Asiban.

“Din rezultatele anuntate de in presa, rezultatul net al activitatii asiguratorilor in 2007 insumeaza de 50 milioane de euro, de peste doua ori mai mult decat in 2006", a spus el.

Cel mai important motiv pentru lipsa de profitabilitate a asigurarilor a fost nivelul foarte mare al daunelor pe politele auto si necoralarea primelor de asigurare la scumpirile de pe piata, afirma Ceraceanu.

De altfel, marea majoritate a asiguratorilor au declarat public faptul ca politele de nu aduc altceva decat gauri in profiturile companiilor. In timp ce primele de asigurare au ramas la niveluri similare costul reparatiilor auto si a pieselor au crescut semnificativ.

Printre cele mai mari pierderi anuntate de asiguratori in 2007 se numara Astra - 69,9 milioane de lei si Ardaf - 58,8 milioane de lei. Si Asirom, al treilea asigurator local, a anuntat pierderi de 30 milioane de lei.

  •   2008-05-09
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Aplicatii pentru prelucrarea de fotografii pe smartphone

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii