Compania Petrom apeleaza la responsabilitatea salariatilor si incearca sa-i convinga sa renunte la procesele intentate firmei, care reduc profiturile si le-ar putea periclita locurile de munca.

Cea mai mare companie petroliera din Romania le cere salariatilor sa returneze banii castigati in instanta pentru unele , din "bun simt" si " responsabilitate fata de companie".

"Avem mii de procese, poate chiar peste 10.000. Unii angajati sau fosti salariati au primit banii chiar si de doua ori", au declarat oficiali ai companiei pentru privind acordarea de bonusuri. Procesele castigate vor avea un impact negativ asupra situatiei financiare a companiei.

Directoratul Petrom si sindicatul fac apel la salariati, insistand asupra faptului ca, in contextul crizei economice, daunele platite de companie in urma proceselor castigate de angajati pericliteaza locuri de munca.

Contractul Colectiv de Munca a fost formulat in anul 2000, inainte de privatizarea companiei, intr-o forma care da loc unor interpretari abuzive, mai sustin oficialii Petrom.
  •   2009-02-16
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Rolul tatalului in stabilirea bugetului familiei

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii