Financiar

Petrom nu poate scumpi la nesfarsit carburantii

Vosganian atrage atentia Petrom ca nu poate scumpi la nesfarsit carburantiiPretul barilului de petrol a atins miercuri un nou maxim istoric, de 130 de dolari.

In acest context, Ministrul Economiei si Finantelor , Varujan Vosganian , a atras atentia companiei Petrom ca nu poate scumpi la nesfarsit benzina si motorina. Preturile combustibililor in Romania sunt apropiate de cele practicate in celelalte tari din Uniunea Europeana, desi tara noastra inca beneficiaza de o derogare si aplica un nivel redus de accize, a precizat ministrul. Ca urmare, pretul benzinei ar trebui sa fie mai mic.

De la inceputul acestui an, Petrom a scumpit de noua ori carburantii. Compania raspunde ca preturile sunt stabilite de cererea si oferta de pe piata, iar interventiile administrative sunt anticoncurentiale. „Eu cred ca Petrom isi va da foarte bine seama ca nu poate continua la nesfarsit cu aceasta strategie de campanie exclusiva, in conditiile in care administreaza intreaga resursa de petrol a tarii”, a declarat Vosganian.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea