Financiar

#dobanzi mici #servicii bancare #sondaj

Peste jumatate dintre romani sunt nemultumiti de serviciile bancare

Trei din patru romani sustin ca dobanzile acordate la produsele de economisire oferite de banci sunt prea mici, se arata intr-un studiu realizat in mediul urban de GfK Romania,comandat de Fondului de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar (FGSDB).

De asemenea, peste 80% dintre persoanele intervievate sunt de parere ca nivelul comisioanelor la credite este prea mare.

“In privinta sigurantei economiilor depuse la banci, parerile sunt impartite. Mai mult de o treime din populatia analizata se teme ca aceste economii risca sa isi piarda din valoare pana la momentul retragerii, dar aproape la fel de multi sunt in dezacord cu aceasta idee. De asemenea, 31% se tem ca isi pot pierde cu totul banii depusi la o banca, iar 38% nu percep acest pericol", se arata intr-un comunicat al FGSDB.

Acelasi studiu releva ca doar cinci procente din respondenti sunt foarte bine informatii in legatura cu situatia financiara a bancilor. Tot 5% din intervievati au raspuns ca sunt la curent cu ofertele de produse de economisire.

Potrivit sondajului FfK,  principalele produse de economisire si investitii utilizate de romani sunt conturile de economii, depozitele la termen , conturile curent, precum si banii pastrati in numerar (28%).

La acest studiu au participat 1.228 de subiecti, care locuiesc in mediul urban, au peste 18 ani si utilizeaza minimum un instrument financiar-bancar.
 

  •   2010-12-14
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Catalin Pavel

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Campanie pentru cariera ei: Urmeaza-ti visul!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Care sunt pasii pentru infiintarea firmei tale

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii