Financiar

#oameni afaceri criza #falimente crestere patriciu

Patriciu: Romanii traiesc de 20 de ani in criza

Metodele pentru contracararea crizei sunt reducerea si optimizarea fiscalitatii, reducerea cheltuielilor bugetare, a celor de personal, precum si atragerea capitalului privat in dezvoltarea infrastructurii, sustine Dinu Patriciu.

"Reducerea TVA la 15%, conform recomandarilor UE, sau stimulentele pentru plata anticipata a obligatiilor fiscale sunt alte metode care pot diminua efectele crizei, dar insist asupra lucrarilor publice finantate prin resurse private. Gogorita cu incurajarea capitalului roman in lucrarile mari de infrastructura s-a dovedit extrem de paguboasa in ultimii 10 ani. Se toarna banii contribuabililor in asfalt", a mai spus omul de afaceri citat de Ziarul Financiar.

Patriciu mai spune ca aducerea cotei unice de impozitare la 10% este unul dintre principalele elemente ale competitivitatii in atragerea investitiilor straine.

"Daca politica fiscala va fi suficient de eficienta, delocalizarile (mutarile de fabrici - n.r.) din Europa de Vest vor avea ca destinatie Romania. Guvernul trebuie sa creeze mediul general, iar mediul privat sa dea incredere banilor, lucru pe care afaceristii din Romania il stiu foarte bine pentru ca traiesc in criza de 20 de ani", a mai spus Patriciu.

El a mai precizat ca numarul falimentelor va creste in perioada urmatoare, in special pe segmentul IMM, iar, potrivit datelor sale, in ultimele patru saptamani au avut loc 12.000 de falimente.

  •   2008-12-09
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.