Dobanzi fara precedent la produsele de economisire , comisioane eliminate, controale mult mai severe la banci, dar si oferte interesante la cardurile de credit. Astfel poate fi descrisa partea buna a crizei financiare in Romania.

Aparenta criza de lichiditati care caracterizeaza in ultimele luni mediul bancar din Romania nu este neaparat un lucru rau. In fapt, odata cu declansarea crizei, sistemul bancar autohton a trecut prin transformari fara precedent care nu pot decat sa avantajeze clientul. Mai ales deponentii.

Dobanzile la produsele de economisire in lei au ajuns deja in apropierea valorii de 14% pe an, in conditiile unei inflatii anualizate de sub opt procente, informeaza Cotidianul.

De asemenea, tot ca urmare a instalarii crizei, clientul bancar beneficiaza, in premiera, de o lege care sa il protejeze impotriva abuzurilor anumitor institutii de credit care isi rezervau dreptul de a majora oricand si oricum costurile creditelor. O ordonanta de Guvern , care va deveni operationala la inceputul lui 2009, interzice bancilor sa majoreze comisioanele pe parcursul derularii imprumuturilor, dar le si obliga sa calculeze dobanda variabila in functie de parametri bine stabiliti inca de la inceput.

  •   2008-11-27
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii