Financiar

#pereti din sticla #amenajare birouri #birouri moderne #birouri

Paradoxul prezentului - Birouri moderne cu pereti din sticla si nevoia de intimitate

Conceptul de intimitate la locul de munca este intr-o continua schimbare, la acest proces contribuind modul de amenajare a birourilor din marile companii. Din ce in ce mai multe firme recurg la pereti din sticla sau la birouri open-space pentru a face din spatiul de munca un mediu care sa sporeasca productivitatea si interactiunea eficienta intre colegii de munca.

In prezent, sediul unei companii nu mai este doar o cladire cu birouri anoste si rigide, ci a devenit un adevarat portofoliu de prezentare. Asa cum o casa “vorbeste” despre persoana care locuieste in ea, si spatiul de lucru dintr-o firma ofera indicii despre cultura organizationala si valorile care stau la baza acelei companii.

Spatialitate si schimbare de paradigma

In ultimii ani, amenajarile interioare ale spatiilor de lucru au suferit o schimbare: trecerea de la spatiile inchise, confidentiale si intime, la spatii deschise, care sa incurajeze productivitatea. Clasicele birouri si scaunele sobre au fost inlocuite cu statii mobile, spatii de relaxare, spatii verzi sau scaune ergonomice.

Birourile de tip “cubicle” dispar deoarece s-a constat ca nu reprezinta o solutie buna nici pentru comunicare, nici pentru intimitate. De aceea, marile companii sunt structurate pe sistemul birouri open-space, unde exista si sali individuale.

Productivitate vs intimitate

In ceea ce priveste gradul de productivitate din acest tip de birouri, exista o polemica neintrerupta in ceea ce privesc avantajele si dezavantajele unui sistem de birouri de tip open-space. Beneficiile sunt nenumarate: comunicare si colaborare mai buna intre angajati, costuri reduse, lumina naturala si expunere exterioara larga pentru toate persoanele din cladire.

De asemenea, multe persoane considera ca luminozitatea ridicata si spatialitatea reprezinta un factor esential pentru a le asigura o stare de spirit mai buna. Din dorinta companiilor de a crea astfel de spatii deschise, din ce in ce mai multi oameni lucreaza in birouri sau sali de conferita inconjurate de pereti din sticla.

Aproape 68% din birourile din SUA sunt separate de pereti din sticla sau de niciun perete, potrivit unei statistici realizate de International Facilities Management Association.

Cu toate acestea, majoritatea companiilor au nevoie de acel “sanctuar confidential” care asigura intimitate. Pentru acest lucru, furnizorii de pereti din sticla recomanda mai multe solutii, in functie de complexitate si posibilitati financiare. De exemplu, peretii din sticla pot fi acoperiti cu jaluzele sau se poate recurge la sticla care isi schimba gradul de transparenta, astfel incat, incaperea sa devina opaca (printr-un sistem automatizat) in momentul in care este nevoie de discretie.

Securit.ro realizeaza din sticla pentru compania ta

Un etalon pe piata de profil din Romania, este fabrica Securit, specializata in prelucrarea sticlei.

Acceseaza website-ul de prezentare www.securitinternational.ro si alege echipa Securit drept partener de incredere pentru proiectele tale cele mai ambitioase.

Compania are o experienta de peste 20 ani in lucrul cu sticla securizata, lucrand la numeroase aplicatii de sticla, alaturi de parteneri de renume.

Printre aplicatiile realizate in Bucuresti se Numara peretii despartitori pentru Unirea Shopping City si Magazinul Cocor, cat si compartimentarile interioare cu sticla securizata pentru EximBank, proiecte prezentate pe website-ul firmei.

Date de contact

Telefon: 021 321 31 77

E-mail: office@securitinternational.ro

Adresa: Strada Agricultori, nr. 113, Sectorul 2, Bucuresti.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea