Financiar

#dezastre #asigurare #locuinta

PAID ar putea fi infiintat in perioada 10-15 septembrie

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor ( PAID ) ar putea fi infiintat in intervalul 10-15 septembrie, dupa inregistrarea sa ca Societate pe actiuni la Registrul Comertului, au declarat surse din piata asigurarilor. Pana la sfarsitul acestei luni, Consiliul CSA ar putea aproba norma pentru constituirea PAID, care stabileste, printre altele, statutul si regulile de functionare ale PAID.

Grupul de initiativa pentru infiintarea PAID a propus ca asiguratorii care vor sa incheie asigurari obligatorii de locuinte sa participe la capitalul social al PAID cu cel putin 250.000 euro.

"Grupul de initiativa si-a propus sa infiinteze PAID in perioada 10-15 septembrie, urmand ca pana la sfarsitul lunii septembrie sa fie varsat capitalul social de cei 18-19 asiguratori care vor sa incheie asigurari obligatorii de locuinte", au spus sursele mentionate pentru NewsIn.

Dupa infiintarea PAID, capitalul social - care va fi de cel putin 12 milioane euro - va fi varsat pana la sfarsitul lunii septembrie.

Cladiri excluse din programul de asigurare obligatorie a locuintelor


Cladirile cu " bulina rosie " ar putea fi excluse din programul de asigurare obligatorie a locuintelor, masura urmand sa fie discutata in Parlament in sesiunea din aceasta toamna, alaturi de un pachet de alte modificari aduse legii.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-08-21
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.