Financiar

Pacuraru vrea pensii mai mari

Ministrul Muncii , Paul Pacuraru , cere Guvernului 10% din bugetul anual al Casei de Pensii pentru majorarea pensiilor care se incadreaza in grupele I si II de munca.

Pacuraru a precizat ca problema grupelor de munca trebuie solutionata chiar daca necesita un efort bugetar substantial.

"Este o problema restanta, dar care este foarte greu de rezolvat pentru ca are un numar foarte mare de beneficiari si consuma foarte multi bani, aproximativ 800 de milioane de euro. Adica 10% din bugentul anual al Casei Nationale de Pensii ar fi consumat pentru a incerca sa rezolvi problema grupei I si grupei II de munca. Va trebui insa sa gasim o solutie", a declarat Pacuraru.

Valoarea punctului de pensie a crescut la 37,5% din salariul mediu pe economie , respectiv la peste 581 de lei, din noiembrie 2007, desi, potrivit legii 250/2007, punctul urma sa fie majorat din ianuarie 2008, datorita excedentului bugetar inregistrat.

Ministrul Muncii sustine ca pana la inceputul anului viitor, valoarea punctului de pensie ar putea fi majorata la 45% din salariul mediu pe economie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea