Financiar

#otp bank #goana dupa depozite #radu petrea

OTP Bank: Goana bancilor dupa depozite va mai dura trei luni

Goana bancilor din Romania dupa atragerea de depozite, la care platesc dobanzi foarte ridicate, "nu va mai dura mai mult de trei luni", sustine Radu Petrea , directorul diviziei de trezorerie din cadrul OTP Bank Romania.

"Piata regleaza cererea si oferta, iar ultimele mesaje de la Ministerul Finantelor sunt fara echivoc", a declarat Petrea, citat de NewsIn.

Finantele s-au imprumutat, in ultima vreme, la randamente in scadere. La cea mai recenta licitatie, din 22 ianuarie, Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut certificate de trezorerie cu discont , cu maturitate la trei luni, pentru care a obtinut 1,708 miliarde lei (396 milioane euro), cu un randament mediu de 12,36% pe an, semnificativ sub nivelul de la licitatia anterioara, de 13,46% pe an.

In plus, piata anticipeaza o prima scadere a dobanzii de politica monetara, de la nivelul actual, de 10,25%, in primul trimestru, cel tarziu in prima jumatate a acestui an.

"Negociem cel mult 2,5 puncte procentuale peste dobanda afisata la depozitele in lei" OTP Bank Romania negociaza dobanzi la depozite cu maximum 2-2,5 puncte procentuale peste cele standard la lei si cu cel mult un punct procentual in plus pentru sumele depuse in euro. 

  •   2009-01-27
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: 5 sfaturi financiare pentru o vacanta fara griji

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii