Financiar

Orban scoate Bucurestiul la Dunare

Ministrul Transporturilor da ca sigura angajarea, pina in toamna, a constructorului care va definitiva lucrarile la canalul Dunare -Bucuresti. Licitatia pentru selectia constructorului care va finaliza lucrarile la canalul Dunare-Bucuresti, sistate in anul 1990, va avea loc in luna septembrie, a declarat ieri ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, potrivit MEDIAFAX.

Pina atunci, Ministerul Transporturilor are de parcurs citiva pasi importanti cum ar fi transferul canalului de la Ministerul Mediului la cel al Transporturilor, aprobarea indicatorilor economici de catre Guvern si reactualizarea studiului de fezabilitate , care va indica cu o anumita exactitate costul proiectului.

Finalizarea proiectului necesita investitii de 450 de milioane de euro, conform estimarilor administratiei Canalelor Navigabile Constanta. „Dupa aprobarea indicatorilor tehnico-economici vom incepe procedura de reactualizare a studiului de fezabilitate, care va dura trei-patru luni. Dupa finalizarea acestuia vom cunoaste si suma necesara lucrarilor“, a afirmat ministrul.

Proiectul de conectare a Capitalei la principala ruta fluviala a Europei a fost initiat de Nicolae Ceausescu , insa a fost sistat in 1990. La acel moment erau executate circa 70% din lucrari. O parte a amenajarilor canalului au fost distruse caci nu au fost realizate lucrari de conservare a acestuia. Proiectul initial prevedea o lungime de 73 de kilometri a canalului si o adincime minima de 4,5 metri. Suma estimativa cheltuita inainte de 1990 pentru realizarea sa este de un miliard de euro.

 

Pentru mai multe informatii legate de afaceri, imobiliare, media si advertising, economie si finante aboneaza-te la Newsletter-ul Financiar Acasa.ro

 

  •   2008-03-18
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii